Een grondige keukenreiniging, een cadeautje voor het hele gezin!

Een scheut allesreiniger en een doekje moet genoeg zijn toch? Het lijkt simpel, een schone keuken creëren  (en behouden) maar wil je het echt goed aanpakken dan is een consequente grondige keukenreiniging van groot belang voor de gezondheid van je gezin en ter behoud van je keuken. Hoe je dit aanpakt? Dat lees je hier….

Haal elke dag een paar keer een doekje over het aanrecht

Broodkruimels, koffievlekken, appelschillen, vetvlekken. De keuken is het centrum van ieder huishouden en wordt dan ook de hele dag intensief gebruikt. Na elke maaltijd staat het aanrecht weer vol met vies servies en zit het aanrecht vol gebruikssporen. Wil je aan het einde van de dag geen stress ervaren van een overvol aanrecht met aangekoekte etensresten die er lastig af te poetsen zijn? Neem jezelf dan voor om na elk gebruik van je keuken even een doekje met warm water en sop over het aanrecht te halen en de vieze vaat weg te werken in de vaatwasser. Zo ziet je keuken er voor het oog opgeruimd en fris uit en hebben bacteriën niet de kans zich in je keuken vast te bijten 😉

Haal de keukenkastjes en lades eens in de maand leeg

Keukenkastjes en keukenlades zijn onmisbaar in de keuken. Heb je weleens goed gekeken toen je de lade opentrok? Ongemerkt hoopt zich een heleboel vuil op tussen alle borden, glazen, potten pindakaas en bakspullen. Een bron van bacteriën die je liever niet wilt hebben tussen je servies! Daarom de tip om bijvoorbeeld één keer per maand een grondige keukenreiniging te doen door alle kastjes en lades uit te ruimen, te zuigen en schoon te maken met een vochtig doekje en allesreiniger. Heb je open plankjes in je keuken waar bijvoorbeeld glazen op staan? Haal ook hier met regelmaat een doekje over en vergeet vooral de hoekjes en randjes niet! Hier hoopt vuil zich snel op.
Alles ruikt lekker fris en het staat nog opgeruimd ook!

Maak keukenapparatuur regelmatig en grondig schoon

Goed, de vorige tips waren misschien nog best vanzelfsprekend en een vast onderdeel van je schoonmaakroutine. Toch is er iets wat minstens zo belangrijk is wanneer je een grondige keukenreiniging wilt uitvoeren; namelijk het grondig reinigen van alle keukenapparatuur. Denk aan de koelkast, waterkoker, oven, het afzuigsysteem etc. Misschien vergeet je deze snel grondig te reinigen omdat je ze zo vaak ‘even snel’ gebruikt of juist heel weinig.
Kijk eens in je koelkast en oven en je vindt er vast aangekoekt eten, kruimels van afbakbroodjes of een pak melk dat is gaan lekken. Ook je waterkoker heeft af en toe eens een ontkalking nodig ter behoud van je waterkoker, maar ook om te voorkomen dat jij en je gezin onzuiver water binnenkrijgen. In een vieze koelkast kan kruisbestuiving ontstaan daarom is het belangrijk deze regelmatig grondig schoon te maken
Wat moet je doen? Koop schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor je apparatuur en neem elke week een onderdeel onder handen. Zo blijft het leuk en behapbaar. Haal bijvoorbeeld voordat je nieuwe boodschappen in de koelkast legt, een doekje met sop over alle plankjes en was de groentelades af.

ISI at Home maakt jouw keuken grondig en fris schoon!

Kan jouw keuken wel een grondige keukenreiniging gebruiken maar spendeer je je kostbare vrije tijd liever aan je gezin of jezelf? Wij helpen je graag met het schoonhouden van jouw keuken. Zowel in het vrij maken van zichtbaar- en onzichtbaar vuil. Natuurlijk gebruiken wij de beste schoonmaakmiddelen voor jouw keuken!

Wil je periodiek of dagelijks ontzorgd worden op schoonmaakgebied? Wij zijn al jouw betrouwbare schoonmaakpartner vanaf €14,99 p.u en maken jouw woning tot in de puntjes schoon.

Wil je meer weten over onze diensten en werkwijze?   Bel: ++31(0)40 720 08 15 of Kijk op onze website: https://bit.ly/2tkI2Nf

 

Laat een reactie achter

Tel. Bereikbaarheid:

ma/di/do 9.00-17.00   wo/vr 9.00-12.00 uur

Isi at Home © 2017. Alle Rechten Voorbehouden