Verkouden? De oorzaak kan op dit moment binnen handbereik liggen..

Verkouden? Alweer? De oorzaak zou wel eens op dit moment binnen handbereik kunnen liggen!
Mag ik aan je voorstellen…. jouw eigen “bacteriebom” afstandsbediening!

Probeer dit beeld even voor je te zien:
Je zapt na een dag hard werken tussen wat fijne “romcoms” om even te ontspannen en steekt daarna oprecht genietend een handje chips in je mond. Je likt je vingers er bij af want ja, er zitten nog wat kruimels aan. Vervolgens pak je -zonder erbij na te denken- de afstandsbediening weer op om naar een andere zender over te gaan, omdat daar jouw favoriete serie begint.
Tot zover het beelddenken..

De kans is groot dat jij na het moment van zappen en voor het moment van eten niet eerst je handen met desinfecterende zeep hebt gewassen. Wees gerust, (of juist niet) bijna niemand doet dit!
Heb je wel eens goed naar jouw afstandsbediening gekeken?
Misschien zie je de brokjes koek zelfs tussen de knopjes in zitten! Daar zou ik me het minst zorgen over maken, de bacteriën die je niet ziet, die zijn erger!

Het is dan ook geen wonder dat onderzoek heeft aangetoond dat dit “handige” apparaat veel minder hygiënisch is dan een gemiddelde wc-bril.
Jouw afstandsbediening bevat namelijk véél meer bacteriën dan de wc-bril waar jij (plus medebewoners en gasten) meerdere keren per dag op zit om je behoefte te doen.
Eten voor de televisie krijgt nu ineens een heel andere dimensie!

Het is ook niet zo vreemd als je hierover nadenkt, want iedereen in het gezin zit met zijn of haar handen aan de afstandsbediening. Hij valt nog wel eens op de grond, er wordt ook nog vaak op geniest en gehoest, hij ligt tussen de kussens of op de bank en bijna niemand denkt er aan hem regelmatig te ontsmetten.

Onderzoek van de Universiteit van Virginia naar verkoudheidsvirussen op huishoudelijke voorwerpen toonde aan dat het oppervlak van een afstandsbediening bijna de meeste bacteriën bevat, vergeleken met andere voorwerpen. De helft van de afstandsbedieningen zat onder verkoudheidsvirussen! Gezondheid!
Een kleine opluchting in dit verhaal, de afstandsbedieningen in hotels zijn de grootste bron van infecties, die worden namelijk zelden gereinigd en er zitten naar verhouding veel meer (verschillende) mensen met hun “niet altijd schone” handen aan!

Je maakt deze “bacteriebom” onschadelijk door de afstandsbediening regelmatig schoon te maken met een vochtig doekje (niet te nat) met wat alcohol of bleek.
Tip: vooral goed tussen de knopjes schrobben om te voorkomen dat koek- of snotresten er tussen blijven plakken!

Laat een reactie achter

Tel. Bereikbaarheid:

ma/di/do 9.00-17.00   wo/vr 9.00-12.00 uur

Isi at Home © 2017. Alle Rechten Voorbehouden