4 snelle huishoudtips om kostbare tijd te besparen!

4 snelle huishoudtips om kostbare tijd te besparen!

Het huishouden, we willen allemaal zo graag een heerlijk schone en frisse woning, maar het is altijd een heel karwei. En wanneer de ene ruimte eindelijk aan kant is, vraagt de andere kamer weer om schoonmaakaandacht. Het is soms net een never ending story!

Troost je, dat ligt echt niet aan jou, zo is het huishouden nu eenmaal. In je woning wordt geleefd en plezier gemaakt, daardoor ontstaat rommel. Eigenlijk is rommel dus een heel positief signaal! Maar we snappen natuurlijk ook dat je het liefst zo weinig mogelijk tijd wilt besteden aan schoonmaakwerk. Daarom geven onze huishoudelijke hulpen je 4 snelle huishoudtips om je huishouden binnen no-time af te ronden!

Snelle huishoudtip 1: In een mum van tijd een streeploos schone tegelvloer!

Voel je je soms net Assepoester, zittend op je knieën de vloer schrobbend, zodat deze stralend schoon wordt, en denk je, ‘dat moet toch anders kunnen?’. Dat klopt! Maak de tegelvloer eerst goed stofvrij en spray daarna azijn erover Laat dit 10 minuten intrekken en ga vervolgens met een vochtige microfiber doek over de tegels. Je zult zien dat je vloer streeploos schoon word. Geen geborstel en geschrob en toch een glanzend resultaat!

Snelle huishoudtip 2: Een behulpzame kleine vriend

4 snelle huishoudtips, schoonmaken, huishoudelijke hulp, ISI at Home, EindhovenEten zonder knoeien, voor (jonge) kinderen een soms erg lastige opgave. Dat hoort natuurlijk bij de leeftijd, maar het kan frustrerend zijn om na elke maaltijd de stofzuiger uit de voorraadkast te halen. De kruimels laten liggen is geen optie, voor je het weet lopen de kinderen er overheen en zit het vastgeplakt aan de vloer. Schaf een kruimelzuiger aan en laat één van de kinderen als corveetaakje na iedere maaltijd de vloer en stoelen vrijmaken van kruimels. Dat scheelt jou tijd en frustratie en draagt bij aan het verantwoordelijkheidsgevoel van je kinderen. Twee vliegen in één klap!

 

Snelle huishoudtip 3: Clean as you go!4 snelle huishoudtips, schoonmaken, huishoudelijke hulp, ISI at Home, Eindhoven

Het Clean as you Go- principe is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Het idee is dat je een plek direct schoonmaakt na gebruik. Zo hoef je minder huishoud momenten in te lassen. De meeste mensen doen dit al bij de eettafel, na afloop even een doekje erover, de stoelen afkloppen en klaar is kees. Maar je kunt dit ook prima doen met het toilet (even na afloop wat bleek en de schoonmaakborstel er doorheen). Zonder dat je het doorhebt maak je dan al een heleboel schoon. Zorg in iedere ruimte voor een pak schoonmaakdoekjes, zodat je geen excuses hebt om je schoonmaaktaak te laten voor wat het is. Je zult zien, het bespaard je in de week een heleboel schoonmaaktijd!

Snelle huishoudtip 4: Gebruik tijd dubbel

Veel onnodige tijd die je kwijt bent besteed je aan wachten. Wachten tot de chloor goed zijn werk heeft kunnen doen in de toiletpot, de ontkalker de kalkaanslag van de douchekop heeft opgelost, de ontvetter goed heeft kunnen inwerken op de vet- en etensresten van het fornuis, Zonde! Ga je aan de slag in het huishouden, doe dan eerst een rondje langs alle ‘even geduld’- plekken. Laat alle reinigingsmiddel intrekken terwijl je aan de slag gaat met de andere klussen. Tegen de tijd dat je aankomt bij de te ontkalken kraan, de te ontvetten gasfornuis of de te reinigen toiletpot is het meeste werk al gedaan en kun je direct aan de slag. Dat bespaard schrobben, tijd en frustratie!

ISI at Home, jouw professionele huishoudelijke hulp!

Natuurlijk begrijpen wij dat je ondanks deze snelle huishoudtips soms gewoonweg de tijd of energie mist om je woning schoon te maken (en houden!) Daarom helpen wij je graag. Onze professionele huishoudelijke hulpen staan voor je klaar om jouw woning tot in de puntjes schoon te maken! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Tel. Bereikbaarheid:

ma/di/do 9.00-17.00   wo/vr 9.00-12.00 uur

Isi at Home © 2017. Alle Rechten Voorbehouden