Leuke, unieke activiteiten om te doen met je kinderen in de zomervakantie!

Leuke, unieke activiteiten om te doen met je kinderen in de zomervakantie!

De zomervakantie komt er weer aan. De tijd van zon, vakantie en op pad gaan met het gezin. Maar zes weken lang naar pretparken gaan, musea bezoeken of naar de bios gaan, dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Natuurlijk wil je je kinderen een topvakantie bezorgen, maar daarvoor hoef je echt niet altijd kostbare activiteiten te ondernemen. Het zijn vaak de zelf georganiseerde activiteiten die de mooiste herinneringen maken. In deze blogs lees je de leukste tips om van de zomervakantie met je kids een groot succes te maken!

Een kijkje achter de schermen

Ga met je kinderen op ontdekkingstocht en duik in de wereld van de bakker, de fietsenmaker, de molenaar of de kapper. Boeiende, unieke beroepen waar je als kind heel veel over kan leren. Vraag aan een lokale ondernemer of je (bijv na sluitingstijd) een kijkje achter de schermen mag nemen met je kinderen. Werk samen met je kinderen naar dit moment toe. Bijvoorbeeld door vragen op te schrijven of Youtube video’s met dat thema te bekijken.
Veel ondernemers vinden het leuk als er interesse getoond wordt in hun vak en willen daar best even tijd voor maken. Het hoeft niet lang te duren, maar het zal zeker indruk maken.

Leuke activiteiten met kinderen, huishoudelijke hulpLekker uit eten, wie is er niet dol op?

Lekker uit eten met de kinderen, dat is soms een hele uitdaging. Je kunt het natuurlijk ook eens helemaal anders aanpakken. Namelijk, uit eten in eigen huis of tuin! De meeste kinderen vinden het ontzettend leuk om zelf iets klaar te maken in de keuken.
Een smoothie, wentelteefjes of een broodje hotdog. Zoek samen met je kids leuke recepten op internet, ga samen boodschappen doen (de kids met hun eigen boodschappenlijstje en karretje) en ga aan de slag. Natuurlijk knutselen jullie een echte menukaart, toegangsbord en wellicht kunnen opa en oma ook uitgenodigd worden om te komen eten.
De tafel of het picknickkleed wordt leuk aangekleed en de gasten kunnen aan tafel. Is er één van de kinderen die het leuk vindt om ober te zijn, top! Laat hem of haar de gasten vertellen wat er op het menu staat, de drankjes uitdelen en het eten uitserveren. Zo wordt uit eten in eigen huis/tuin een echt  feestje! Ga je toch liever met de kinderen naar een écht restaurant, dan zijn dit een aantal leuke suggesties van KEKMama.

Natuur-, Buiten, of Autobingo

ELeuke activiteiten met kinderen, huishoudelijke hulpen wandeling door het bos, lekker struinen op het strand. De meeste ouders gaan regelmatig met hun kinderen naar buiten om te genieten van de natuur. Maar een paar uurtjes in de buitenlucht kun je nóg leuker en avontuurlijker maken door er een spelelement aan te koppelen. Bijvoorbeeld Bingo!

Maak een A4 met verschillende hokjes met daarin afbeeldingen van bladeren, bomen, dieren of bloemen (Bosbingo) of met afbeeldingen van een bushokje, racefietser, een roze auto en bouwvakkers (de Buitenbingo). Ga op pad met je kids en kijk wie er het eerste Bingo heeft! Je kunt er een prijs aan koppelen voor het competitie- element, maar met zijn allen na afloop een lekker ijsje eten is ook zeker een aanrader.
Deze Bingo is ook eenvoudig om te toveren tot auto-variant, leuk voor bijvoorbeeld tijdens een lange autorit. Gebruik dan afbeeldingen van auto’s of vrachtwagens.

Zorgeloos genieten van de vakantie met ISI at Home

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze blog maar wordt je ontmoedigd door de hoeveelheid huishoudelijke taken die nog op je liggen te wachten? Onze professionele huishoudelijke hulpen helpen jou graag! Terwijl jij er lekker op uit gaat met je gezin, maken wij jouw woning tot in de puntjes schoon.
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie via: 040 720 08 15 of mail naar info@isi-athome.nl
ISI at Home is onderdeel van schoonmaakbedrijf ISI Clean

Tel. Bereikbaarheid:

ma/di/do 9.00-17.00   wo/vr 9.00-12.00 uur

Isi at Home © 2017. Alle Rechten Voorbehouden