Help, de visite komt! Je huis snel opgeruimd met deze 3 gouden tips

Gezellig hoor, als visite langskomt, maar het is wel fijn als ze zichzelf op tijd even aankondigen. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Die goede vriendin die opbelt en zegt: ‘He ik ben in de buurt, zal ik even langskomen?’. En voor je het weet hoor je jezelf zeggen: ‘Ja leuk, tot zo’, terwijl je verschrikt je woonkamer rondkijkt. Die is alles behalve visite-proof… Geen nood! Met deze tips is jouw woning binnen no-time opgeruimd en aan kant. In ieder geval voor het oog….

Tip 1: Orden, verzamel en stapel

Rondslingerende spullen zijn ergernis nummer 1 als het gaat om rommel. Gelukkig is deze ook het snelste weggeruimd. Pak een wasmand en verzamel alle losliggende spullen. Die kunnen voor een paar uurtjes best even in de slaapkamer staan, want daar staan ze uit het zicht van je visite. Losse tijdschriften, boeken en tablets leg je bij elkaar. Bijvoorbeeld op tafel of in de vensterbank. Is dat helemaal 100% opgeruimd? misschien niet, maar hé in jouw huis wordt nou eenmaal geleefd. Door stoelen netjes aan te schuiven, de kussens even op te schudden en alle losliggende kleine spulletjes in de keukenla te doen oogt je woonkamer direct al een stuk opgeruimder.

Tip 2: Ga voor makkelijk en snel!

Duik in je keukenkastje en vis daar de allesreinigingsdoekjes uit. Haal gauw even een paar doekjes over de grote oppervlaktes zoals salontafel, stoelen en eettafel. De geur zorgt meteen voor een fris gevoel en je visite zal niks meer zien van de koffievlekken op de salontafel die er misschien al iets te lang zaten.

Tip 3: Een frisse geur voor de finishing touch

Een lekkere geur geeft al heel snel de beleving van schoon. Tegenwoordig heb je handige sprays die de lucht van een fris schoongemaakte woning verspreiden. Spuit hiermee op de plekken waar je visite straks  in de buurt zal gaan vertoeven. Bijvoorbeeld op een paar kussentjes of in de gordijnen. Om het af te maken kun je ook nog even een geurkaarsje opsteken. De visite zal echt niet doorhebben dat jouw woning tot een half uur geleden in een iets minder opgeruimde staat verkeerde (en wij zullen het niet doorvertellen!) Heb je nog goede tips hoe je je woning snel aan kant kunt maken? Dan horen wij die graag.

Maar het kan ook anders!

Merk je dat je bijna niet meer aan je huishouden toekomt waardoor je achter de feiten aanloopt? Altijd maar die rommel om je heen, de badkamer die al dagen smeekt om een beetje schoonmaakaandacht of die keukenkastjes die echt hoog nodig opgeruimd moeten worden. Laat je niet gek maken, neem contact met ons op. Wij zijn ISI at Home, de schoonmaakprofessional voor particulieren. Onze huishoudelijke hulpen zorgen ervoor dat jouw woning altijd fris en aan kant is. Neem contact met ons op voor meer informatie info@isi-athome.nl

ISI at Home is onderdeel van schoonmaakbedrijf ISI Clean in Eindhoven.

 

Laat een reactie achter

Tel. Bereikbaarheid:

ma/di/do 9.00-17.00   wo/vr 9.00-12.00 uur

Isi at Home © 2017. Alle Rechten Voorbehouden