Je afzuigkap schoonmaken doe je zo!

Gevaar zit soms in kleine hoekjes. Jaarlijks vindt er in 1 op de 65 huishoudens brand plaats. Eén van de meest voorkomende oorzaken? Brand in de afzuigkap!
Vuil, vet , spinnenwebben en stof hoopt zich over de loop van de tijd op in de filters in het afzuigmechanisme van de afzuigkap. Oververhitting door kortsluiting of hitte van het koken kan leiden tot ontbranding van het vuil. Het is dan ook essentieel voor de veiligheid om de afzuigkap regelmatig te reinigingen. En laten we eerlijk zijn, het idee dat er boven jouw heerlijke maaltijd een heleboel stof en vuil hangt doet wel een beetje af van de smakelijkheid van jouw lekkere eten. Kom op dan, tijd om aan de slag te gaan!

Stap 1: Buitenkant afzuigkap schoonmaken
Lelijke vette vingerafdrukken op je afzuigkap? Die poets je eenvoudig weg met ammoniak. Dit heeft een sterk ontvettende werking en zorgt ervoor dat jouw afzuigkap binnen no-time vetvrij is. Even nog  met een licht vochtige doek en tadaa!

Bonustip: Een roestvrijstalen afzuigkap laat je stralen met een beetje glansspoelmiddel.

Stap 2: Maak het filter van de afzuigkap schoon
In de roosters van je afzuigkap zitten koolstoffilters. Deze moet je regelmatig vervangen. Je test gemakkelijk of de filter vervangen moet worden door de zuigkracht van de afzuigkap te testen. Een stuk keukenpapier wordt tegen de kap gezogen als de filter nog schoon is. Is dit niet het geval, dan is de afzuigkapfilter toe aan vervanging. Richtlijn is om de koolstoffilters om de 3 maanden te vervangen.

Stap 3: Tot slot, reinig de roosters van je afzuigkap
De roosters van de afzuigkap zitten aan de onder/buitenzijde van de afzuigkap. Deze komen als eerste in contact met de stoom, hitte en kook- en bakspetters. Vuil hoopt hier gemakkelijk op en is direct zichtbaar. Gelukkig zijn deze roosters zodanig ontworpen dat je deze eenvoudig kunt schoonmaken. Een warm sopje met wat afwasmiddel doet wonderen. Heb je een vaatwasser, dan heb je geluk! De roosters kunnen gewoon in de vaatwasser.
Bonustip: Voorkomen is beter dan genezen! Reinig na iedere kookbeurt je afzuigkap met een vochtige doek met wat ontvettend schoonmaakmiddel

ISI at Home, de professionele huishoudelijke hulp
Lopen de rillingen over je rug bij de gedachten van het schoonmaken van de filters van je afzuigkap? Of baal je van de tijd die je kwijt bent aan het huishouden? Geniet je bijvoorbeeld liever van je gezin of hobby’s? Dan is ISI at Home dé oplossing. Professionele huishoudelijke hulpen die jou volledig ontzorgen op huishoudelijk gebied.

De huishoudelijke hulpen staan voor je klaar vanaf €14,99 per uur. Ons werkgebied is Eindhoven en omgeving. Woon je buiten deze regio? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel vandaag nog: 040- 720 0815

ISI at Home is onderdeel van schoonmaakbedrijf ISI Clean in Eindhoven

Laat een reactie achter

Tel. Bereikbaarheid:

ma/di/do 9.00-17.00   wo/vr 9.00-12.00 uur

Isi at Home © 2017. Alle Rechten Voorbehouden